Д-р Румен Велев става директор на болница „Шейново“

OFFNews 03 април 2014 в 13:51 6252 0

Болница "Шейново"

Временният директор на столичната болница „Шейново“ д-р Румен Велев беше избран за директор на лечебното заведение, съобщи Mediapool.

Решението за назначаването на д-р Велев трябва да бъде гласувано от Столичния общински съвет на сесията на 10 април.

В конкурса за директор на лечебното заведение се включиха д-р Румен Велев, завеждащият гинекологичното отделение в „Шейново“ д-р Антони Ненов и завеждащата неонатологичното отделение на Първа АГ болница „Св. София“ и сестра на Бойко Борисов д-р Красимира Иванова.

Д-р Иванова обяви, че е решила да напусне надпреварата и не се е явила на последния етап от конкурса, защото загубила доверие, че конкурсът ще се проведе прозрачно и компетентно.

Болница „Шейново“ е без директор от края на 2011 г., когато тогавашният й шеф д-р Иван Костов подаде оставка след два смъртни случая на родилки.

След това бяха направени два неуспешни опита за избор на нов директор на лечебното заведение.

В първия конкурс двамата кандидати – д-р Антони Ненов и настоящият здравен министър д-р Таня Андреева, получиха равен брой точки. Така се стигна до решението за провеждане на нов конкурс.

Във втория конкурс се включиха д-р Антони Ненов и гинекологът от Първа АГ болница д-р Константин Маленов. Комисията избра за директор д-р Маленов. След това обаче стана ясно, че в комисията е постъпил сигнал срещу него, който трябва да бъде разгледан, и изборът на директор на „Шейново“ отново беше отложен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови