Доц. Жени Стайкова е новият директор на Центъра за обществено здраве

OFFNews 09 април 2014 в 13:08 6497 0

Доц. Жени Стайкова

Доц. д-р Жени Стайкова ще поеме управлението на Националния център за обществено здраве и анализи (НЦОЗА). Това съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Д-р Стайкова ще заеме мястото на предишния директор на НЦОЗА д-р Християн Грива, който почина в края на февруари.

През ноември миналата година започна конкурс за нов директор на Центъра. Сред кандидатите за поста бяха тогавашният директор д-р Грива и директорът на дирекция „Класификационни системи“ в НЦОЗА проф. Петко Салчев. В конкурса се включи и доц. Жени Стайкова, която получи най-високи резултати.

След първия тур на конкурса обаче здравният министър Таня Андреева го прекрати.

Доц. д-р Стайкова е завършила образованието си в Държавната медицинска академия „И.И.Мечников“ в Санкт-Петербург. Има завършена втора специалност по социална медицина от Висшия медицински институт в Пловдив.

Доц. Стайкова има общо три магистърски степени – по медицина, по обществено здраве и здравен мениджмънт от Факултета по обществено здраве към Медицински университет – София и по публична администрация от СУ „Св. Климент Охридски“.

Стайкова е преподавала в МУ-Пловдив и във филиала на Пловдивския университет в Кърджали. От ноември миналата година е доцент във Факултета по обществено здраве в МУ-София.

Била е ръководител на Хигиенно-епидемиологичната инспекция (ХЕИ), Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) и Регионалния център по здравеопазване в Кърджали.

От 2011 г. Стайкова е директор на Регионалната здравна инспекция в Кърджали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови