ВМА приема отново пациенти от днес

OFFNews 29 юни 2015 в 08:19 2207 0

ВМА започва да приема пациенти от днес. Това каза шефът на болницата ген. Николай Петров по bTV. 

На 24 юни клиниката спря плановия прием заради изчерпан лимит на средствата за юни и пренасочи операции, които не нелагат спешност, за следващия месец. Върнати бяха около 100 души. 

Болницата ще приема пациентите, които са били отклонени за прием през юли с условието, че приетите днес ще бъдат изписани и отчетени към здравната каса след 1 юли. Така ще влязат в бюджета на касата за следващия месец, обясни ген. Петров днес. 

„ВМА е в прекрасно здраве, а не близо до фалит”, каза още Петров по повод спекулациите, че болницата се движи към фалит. „Убеден съм, че има и други болници, които също имат планов прием, но не се е разбрало”, добави още той.

„Тази система с лимити никак не е лоша”, каза още Петров, като добави, че е дисциплинираща за системата. Според него следващата стъпка е да се преразгледат отделните дялове лимити на болниците.

„Няма защо да влизаме в самоцелна критика с министър Петър Москов. Аз мисля, че това, което прави е добро”, добави още Петров.

„Лимитите играят контролираща роля върху самата система”, поясни Петров. „Дори в условия на лимит ние направихме успешна трансплантация”, добави още той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови