Борисов обещал на Москов хеликоптер за спешната помощ

OFFNews 26 март 2015 в 19:25 3472 8

"Ако така вървят приходите в бюджета, съм обещал на министър Петър Москов в „Спешната помощ” хеликоптер".

Това каза министър-председателя Бойко Борисов при откриването на форума "Партньорство за здраве”.

Здравният министър Петър Москов посочи, че през тази година е планирано за Спешната помощ да се осигурят 3 или 5 хеликоптера. 

Борисов подчертал, че за здравната реформа трябва да има стратегия, консенсус, желание за законодателна подкрепа.

“За да бъде успешна една реформа, тя трябва да мине през няколко стъпки. Най-важното е политическа воля да има, за да се осъществи. След това политическата воля има смисъл, ако стратегията, която е приело правителството, предложено от министъра е в правилната посока", каза още премиерът.

Според Борисов няма "нищо по-лошо от това да проявяваш воля за нещо, което е грешно".

"Как може да преценим дали нещо, което правим е правилно? Трябва ни коректив? Корективът сте всички - Вие всички от лекарския съюз през пациентските организации”, заяви премиерът.

Той подчерта, че сега са трябва да има дискусии и максимална публичност по темата за реформите, за да може да се коригират "ако някъде в детайлите сме залитнали или има по-добър вариант".

"Радвам се на Министерство на здравеопазването и на парламентарната комисия, че с днешния форум си осигурява един коректив, максимална публичност – нищо, което правим да не остава задкулисие или зад сцена", каза още премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови