Безплатни прегледи за рак на гърдата в Първа АГ болница в София

OFFNews 01 октомври 2015 в 11:29 7262 0

Безплатни мамологични прегледи ще се проведат през октомври в Първа АГ болница в София по случай Световния месец за борба с рака на гърдата. 

В рамките на същата инициатива ще се проведат и безплатни консултации с психолог за диагностицирани със заболяването жени. 

Прегледите при мамолог ще се провеждат всеки петък на октомври от 8:30 до 12:30 часа. Те ще се състоят от клиничен и ехографски преглед, като при ехографията ще се използва цветен доплер при съмнителни образувания.

Всички диагностицирани със заболяването жени ще бъдат насочени за комплексно лечение в болницата.

Консултациите с психолог ще бъдат също всеки петък на месец октомври от 9:30 до 12:30 ч.

Посещението при специалистите ще е възможно само след предварително записване на тел.: 02/ 4 470 219. След запълване на графиците, записванията ще бъдат преустановени.

Лекарите припомнят, че жените могат да преминат през мамологичен преглед и с направление от личния си лекар.

Безплатните прегледи и консултации се организират в рамките на тазгодишната информационна и профилактична кампания по повод Световния месец за борба с рака на гърдата – октомври. Тя се организира за трета поредна година по инициатива на Първа САГБАЛ „Св. София“, в партньорство със Столичната община и Фондация „Една от 8“ и с подкрепата на „Астра Зенека“ и „Новартис“.

Кампанията има за цел да постави отново акцент върху профилактиката и лечението на това социално значимо заболяване.

За пръв път кампанията бе реализирана през 2013 г. Тогава в нея участваха Военномедицинска академия и УМБАЛ „Св. Марина“. Една година по-късно към инициативата се присъедини Специализираната болница за активно лечение по онкология – София. През тази година в кампанията се включват още УМБАЛ „Александровска“, УМБАЛ „Св. Анна“-София, Първа МБАЛ-София, Четвърта МБАЛ-София и Пета МБАЛ-София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови