1000 изпратиха Чочо Попйорданов (снимки)

Сергей Антонов 08 май 2013 в 13:48 8855 0

Поклонение пред тленните останки на  актьора Чочо Попйорданов. Снимка: Сергей Антонов
Поклонение пред тленните останки на актьора Чочо Попйорданов. Снимка: Сергей Антонов

Любимецът на българската публика Чочо Пойорданов беше изпратен от своите близки, приятели и почитатели. Поклонението беше в Народния театър "Иван Вазов".

Над хиляда души почетоха паметта на великия актьор. Много млади хора казаха последно "сбогом", като поднесоха цветя до ковчега на Чочо.

Градинката пред "Иван Вазов" никога не е била по-пълна и никога не е била по-тиха.

На поклонението присъстваха много колеги на Чочо от театъра, киното и телевизията. Владимир Пенев, министър на културата и по-познат като персонажа Попов от сериала "Под прикритие", не дойде, но изпрати оставил огромен букет до Чочо.

Чочо Попйорданов е познат на българската публика от десетилетия с невероятните си роли във филми като "Вчера", "Любовното лято на един льохман", "Сезонът на канарчетата" и сериала "Хъшове".

В театъра Чочо ни радваше с присъствието си на сцената в "Малък градски театър "Зад канала" и в Народния театър. Най-известните му роли в постановки са в "Сън в лятна нощ", "Бурята", "Декамерон".

Петър Пойорданов е роден на 11 юни 1964 г. в София. През 1989 г. Чочо завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност „Актьорско майсторство“ в класа на Крикор Азарян и Тодор Колев.

Чочо ни напусна навръх Великден след нелеп инцидент, при който удари смъртоностно главата си при падане от 2 метра височина. Всичко това става на метри от гроба на майка му, която го е напуснала седмици преди това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews