10 отцепници от ГЕРБ учредяват новата партия на 22 септември (обновена)

21 август 2013 в 08:43 5592 23

Мирослав Найденов. Снимка: БГНЕС
Мирослав Найденов. Снимка: БГНЕС

Поне 10 отцепници от ГЕРБ ще се влеят в бъдещата нова партия, съобщава "Труд". Тя ще бъде учредена на 22 септември в НДК, а първата сбирка на бившите членове на бившите управляващи ще бъде на 31 август или 1 септември в хотела в Етрополе на разследвания за купуване на гласове Емил Димитров - Емо Фаса.

Сред тях е бившият земеделски министър Мирослав Найденов, прочул се с плащането на близо 50 000 лева за профил в иначе безплатните социални мрежи Туитър и Фейсбук. Парите получи близката му 26-годишна бивша пиарка на Агенцията по храните Кристина Спасова. Найденов бе и герой от скандалния разговор с Бойко Борисов и Николай Кокинов в Банкя.

"Няма да имаме лидер. Ще има Управителен съвет от 10-11 души и председател, който все пак да има правомощия да свиква заседания", казва Мирослав Найденов пред "Труд".

Сред учредителите на новата формация са още бившите депутати от ГЕРБ Иван Димитров, Павел Димитров, бившият областен управител на Стара Загора Недялко Недялков и Емил Димитров.

"Това ще бъде нова формация, в която ще влязат млади и необременени. Аз лично настоявам да бъде въведена политическата лустрация, която да обхване периода от 1989 г. до днес. С това декларирам, че нито аз, нито колегите ми - бивши депутати, ще влезем някога пак във властта", пояснил Найденов.

Учредителите определят бъдещата формация като дясна. Името ù все още не е известно.

В момента се водят предварителни разговори с ВМРО и Движение "Модерна България" за бъдещи действия, обяви още Найденов.

Заявка за присъединяване към новия политически проект са декларирали цели структури на партия ГЕРБ, твърди още бившият земеделски министър.

„Ръководството на ГЕРБ направи една голяма грешка, отблъсквайки доста хора. Преди парламентарните избори Цветанов еднолично смени 22 от 28 областни координатори на ГЕРБ, над 200 от общинските председатели. Всички тези хора, които са градили структурите на ГЕРБ, които са участвали в изборите и са ги печелили до момента, се почувстваха използвани и в един момент захвърлени. Включително и действащи структури, общински и областни председатели декларират желание да се присъединят”, добави Найденов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!