Четвърти ден протести срещу сметките за ток

Елица Мартинова 13 февруари 2013 в 08:03 3140 1

Хиляди българи излязоха на протест срещу завишените сметки за ток и парно Снимка: Сергей Антонов
Хиляди българи излязоха на протест срещу завишените сметки за ток и парно Снимка: Сергей Антонов

Вълната от протести срещу високите сметки за ток и парно не стихва вече четвърти ден.

Във вторник над 1000 души от Варна излязоха, за да изразят недоволството си. Те блокираха центъра и искаха да стигнат до сградата на „Енерго-про“, но срещнаха сериозен полицейски отпор.

Това провокира инициатива са солидарност у протестиращите в София.

„Утре (сряда), в 18,30 часа, пред МИЕТ излизаме солидарни с Варна. Не може да бият българи, а ние да мълчим. Мамицата им! Скоро ще усетят народния гняв. Репетираме за неделя! Хайде, София, ние сме!“, гласи призивът в социалната мрежа Facebook.

Освен в солидарния протест в София, вече четвърти пореден ден демонстрация ще има и във Варна. Началният час на демонстрацията е 18.00 ч, а сборният пункт отново е пред общината.

„Кому са нужни ПРЕКУПВАЧИ на електроенергия, които да паразитират на гърба И на потребителите и на производителите на електроенергия??? Каква част от таксите, които те начисляват наистина отиват за изграждане на алтернативни ВЕИ и каква част просто потъват в бездънния им джоб???“, пишат организаторите на протеста.

„ВАРНА СЕ ТРЕСЕ, тресе се и въздухът трепери, народа е буден и никой не може да ни спре! Делничен ден, за някой хора работно време, а на улицата са 3000 души! Утре ще сме повече, в неделя ХИЛЯДИ. Няма кой да ни спре, ние сме БЪЛГАРИ! Медиите мълчат, но ние НЕ! Не бъдете солидарни с нас, защото ние сме ЕДНО ЦЯЛО! Ние сме народ, изстрадал и измъчен, но велик и славен! Спомнете си Батак! Спомнете си р. Ахелой! Спомнете си Върбишкия проход! СПОМНЕТЕ СИ ШИПКА! Спомнете си кои сме! Кан Кубрат завеща да бъдем винаги единни! Разлюлейте София, разтресете България! Нека целият свят да види, че този народ вече няма да търпи глупостите на шепа хора, няма да търпи да бъде използван! Ние сме СИЛАТА! Ние сме ФАКТОРА! Ние сме БЪЛГАРИ!“, Пише един от участниците в протестите Васил Йорданов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови