Уволниха Ваньо Танов от шефския пост в Агенция "Митници"

Елица Мартинова 22 август 2013 в 14:59 6633 8

Ваньо Танов
Ваньо Танов

Шефът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов бе освободен от ръководния си пост, съобщиха от Министерството на финансите.

Решението за отстраняването на Танов е взето от министър Петър Чобанов, който по-рано днес е издал заповед за освобождаването на досегашния директор на агенцията.

Ръководните функции в Агенция „Митници“ ще се изпълняват от досегашният й зам.-шеф Борислав Борисов. За вакантния пост ще бъде обявен конкурс.

С днешната си заповед министър Чобанов спази обещанието си, че ще отстрани Танов, веднага щом той излезе от болницата. 

Бившият шеф на Агенция "Митници" бе изписан вчера от Военномедицинската академия в София. Преди това той бе настанен в „Токуда“, където претърпя операция от жлъчка. Впоследствие възникнаха усложнения и на Танов бяха извършени още три операции.

Самият Танов също е имал намерение да се оттегли от ръководния си пост след избора на ново правителство на 12 май. Идеята си той обявил в началото на юни. Впоследствие обаче ексшефът на агенцията отложил напускането си с обяснението, че преди това иска да участва в международна конференция във Варна на 1 юли, на която трябваше да е председател. Той обаче така и не стигна до нея, защото междувременно бе приет по спешност в болницата.

Докато Танов лежеше в болница, името му бе споменавано неведнъж от депутати на левицата. Те го упрекнаха, че се крие зад болничния си, защото не желае да се раздели с директорската си служба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови