Съпругата на Гуцанов имала дял в Petel.bg

Елица Мартинова 07 януари 2013 в 13:30 18284 1

Борислав Гуцанов, Снимка: БГНЕС
Борислав Гуцанов, Снимка: БГНЕС

Жената на шефа на БСП във Варна Борислав Гуцанов притежава дялове в онлайн медията Petel.bg, известна със скандалните си политически и обществени разкрития.

Това стана ясно, след като в понеделник Сметната палата публикува списъка с лица на висши държавни постове, които са подали несъответстващи данъчни декларации.

Силно впечатление прави присъствието на лидера на БСП във Варна Борислав Гуцанов. Той е „забравил“ да уведоми държавата, че съпругата му е придобила част от „Петел БГ“ ООД.

Сайтът Petel.bg, който е собственост на въпросното дружество, е местна медия, която е известна със скандалните си обществени и политически разследвания и разкрития. Слоганът на сайта е "Варна, събуди се!".

Борислав Гуцанов е бивш председател на Общинския съвет в морската столица и настоящ лидер на БСП-Варна.

На местните избори през 2011 г. той бе и кандидатът за кмет на Варна, издигнат от левицата.

Той е добре познат на варненци, защото на 31 март 2010 г. бе арестуван по подозрение, че е източвал пари от общинското дружество „Градски транспорт“.

Скандалното задържане и престоят му в ареста се помнят от варненци, според които акцията е бил поръчана от настоящия кмет на града Кирил Йорданов. Той водеше дългогодишна битка с Гуцанов за червените привърженици във Варна.

През октомври 2012 г. Гуцанов призова местните симпатизанти на левицата да се обединят, за да сформират „нов вид отечествен фрон за спасението на България“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови