Станишев: Гласувайте за БСП, за да се освободите от ГЕРБ

Елица Мартинова 09 май 2013 в 14:32 1659 4

Сергей Станишев, Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев, Снимка: БГНЕС

Българските граждани ще могат да се избавят от ГЕРБ и неговите лидери, единствено гласувайки за БСП. Това заяви в четвъртък лидерът на социалистите Сергей Станишев след среща с представители на гражданско движение ДНЕС.

По думите на Станишев единственият изходът от кризата за България може да дойде, след като страната се освободи от Цветан Цветанов и Бойко Борисов.

Той обясни, че ако гласуват за БСП, гражданите на практика ще упражнят наказателен вот срещу ГЕРБ, защото само социалистите имат реален шанс срещу хората на Борисов в парламентарната битка.

„Тук не става дума за властта на БСП, а за спасяването на държавата и за формиране на едно програмно правителство, за да тръгне България напред най-сетне“, подчерта Станишев.

На срещата социалистите и представителите на гражданско движение ДНЕС са планирали след 12 май да проведат съвместни консултации за приоритетите, които стоят пред следващия кабинет на страната. Така изготвеният план ще се спазва от политиците, които ще се отчитат пред гражданското общество.

От БСП изтъкнаха необходимостта за създаване на граждански форум за дискусии и за съгласие с гражданското общество.

„Първата задача пред държавата днес е да се освободи от политическия монопол, пораждащ икономически монопол, пълна непрозрачност в управлението и погазване на демократичните правила и диалог”, заключи Сергей Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови