Ревизоро: Човек на мафията, обслужвал и Борисов, се подготвя за шеф на митниците

02 юли 2013 в 10:40 8779 6

Емил Димитров - Ревизоро.
Емил Димитров - Ревизоро.

Ако БСП подготвят брак с мафията в митниците, Бойко е първият, който ще ги издъни, защото този човек, който се подготвя за шеф на митниците, е човек, който е обслужвал и Бойко, обслужвал е и предишните правителства. 

Това каза в интервю за TV7 бившият шеф на Агенция "Митници" Емил Димитров-Ревизоро. 

Той предупреди, че близо 50-дневното забавяне на решението за това кой да оглави митниците, показва че има сериозно противопоставяне в две лобита, които имат интерес да държат контрабандата. 

"Преди предсрочните избори от левицата заявяваха, че има 1 млрд. лв. от контрабанда и акцизи, които ГЕРБ не искат да съберат и те ще го направят веднага като дойдат на власт. В следващия момент обаче те взимат властта и не правят нищо в Агенция "Митници". Това е само, защото не е "посочен" новият човек", обясни Димитров, като допълни, че така се върви към "брак с мафията".

Според него Ваньо Танов е можело да бъде уволнен веднага, а ако той е искал да напусне е щял да го направи. Ревизоро обясни, че "двамата кукловоди на добре облечените кукловоди трябва да излъчат имена" за следващия шеф на митниците. Едно от решенията било да се излъчи консенсусна фигура, но това не се случва вече 50 дни. 

"Основната причина за забавянето на смяната на Ваньо Танов е, че двете водещи групировки, които са в митниците, не могат да достигнат до консенсус кой да заеме горещото шефско място. В същото време от БСП внимават да не разсърдят коалиционните си партньори от ДПС и "Атака", с което биха загубили и крехката си подкрепа в парламента", коментира Димитров.

"Митниците са заложник на интересите на предишното правителство, което веднага рефлектира върху следващото, тъй като то веднага трябва да извади пари и да задоволи социалните програми. Отделно стои тежкото наследство, за това, че веднъж БСП имаха управление, което е беше пълен провал за държавата, след това имаше управление, което мина под знака на разграбване на еврофондовете, ако третото е брак с мафията, това ще тежи на столетницата", обясни той.

Според него, ако от левицата не предприемат решителни действия, те ще се провалят за пореден път. "На Пламен Орешарски му е много трудно, защото той не взима сам решенията, това стана видно с избора на Делян Пеевски. Той трябва да скъса с тази пъпна връв, с тази зависимост. Време е да си влезе в ролята на независим министър-председател и да не чака да му свалят отгоре удобните хора, които да заемат този или онзи пост", поясни Ревизоро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10643

6

Vals O Dar

14.01 2020 в 16:31

Малко е сбъркано заглавието, може би следваше да започне така: Ревизоро - Човек на мафията