Провал на сделката за ВМЗ-Сопот

14 януари 2013 в 21:30 1417 0

Приватизацията на ВМЗ-Сопот се провали. Снимка: БГНЕС
Приватизацията на ВМЗ-Сопот се провали. Снимка: БГНЕС

Процедурата за приватизацията на ВМЗ-Сопот е прекратена.  Това съобщи пред БНР Емил Караниколов, директор на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол (АСПК).

Той обясни, че "ЕМКО" ЕООД - единствената фирма-кандидат купувач, е  заявила обвързваща оферта, но не е успяла  да внесе искания депозит.

На извънредна среща миналата седмица, на която присъстваха синдикати, директорът на Агенцията по приватизацията, потенциалният купувач на завода, министър Добрев и социалният министър Тотю Младенов бе решено до 11 януари  "ЕМКО" ЕООД да внесе своята оферта в АСПК.

В понеделник лидерът на КНСБ Пламен Димитров обяви в Пловдив, че ако приватизацията на ВМЗ-Сопот не успее, вариант за спасяване на дружеството е вливането му в ТЕРЕМ.

Според лидера на КНСБ заводите ТЕРЕМ са пример за успешна работа по оздравяване на държавно предприятие. Преди няколко години там също имаше трудности с плащането на заплатите, а сега очакваната годишна печалба на дружеството е 8 милиона лева, каза още Пламен Димитров.

Кметът на Сопот Веселин Личев подчерта, че в целия свят ВМЗ има изградено име на производител с изключително качество.

В момента във ВМЗ-Сопот работят 3 200 души

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!