Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Принц Едуард и принцеса Софи на двудневна визита у нас

23 юни 2013 в 08:48 6652 1

Принц Едуард и принцеса Софи
Принц Едуард и принцеса Софи

Две кралски особи от английския двор - графът на Уесекс принц Едуард и съпругата му принцеса Софи - пристигат днес на двудневно посещение у нас.

По време на визитата двамата ще посетят родилно отделение и ще имат поредица от срещи, за да се запознаят с мерките срещу изоставянето на деца. 

Визитата на най-малкия син на кралица Елизабет II е част от международната благотворителна и социална дейност на британското кралско семейство и има за цел да подкрепи реализацията на редица благотворителни инициативи, насочени към деца в риск и подпомагане на младежи за развиване на специалните им умения и интереси.

 Принц Едуаср и принцеса София ще се срфещнат с президента Росен Плевнелиев в резиденция "Лозенец", а със социалния министър Хасан Адемов ще посетят Първа АГ болница "Св. София" и ще разговарят с ръководството на болницата и представители на фондация "За нашите деца". Техни Кралски Височества ще разгледат Следродилното отделение на болницата, а по-късно ще посетят Центъра за обществена подкрепа "Св. София" на фондация "За нашите деца" и ще се срещнат с приемни деца и семейства, с които организацията работи. В програмата им са предвидени и други посещения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!