Посолството ни в Париж рекламира частен голф клуб край Каварна

Александра Маркарян 13 август 2012 в 12:12 4769 5

Българското посолство в Париж с рекламните пана върху оградата.
Българското посолство в Париж с рекламните пана върху оградата.

Българското посолство във Франция рекламира частен луксозен голф и спа комплекс, собственост на Красимир Гергов.

Рекламно пано със снимка и логото на Thracian Cliffs Golf Resort & Spa, намиращ се край Каварна, грее върху оградата до входната врата на посолството, чиято сграда е в центъра на Париж. От другата страна до вратата има постер със същия размер, рекламиращ Несебър.

Снимки на изгледа към посолството ни изпрати читател, направил ги е през уикенда.

5-звездният голф комплекс на Красимир Гергов беше открит миналата година от премиера Бойко Борисов и голф легендата Гари Плеър.

През booking.com могат да се направят резервации за комплекса за 7 нощувки в суит с две или три спални срещу цени от 3766.01 до 5135.46 лева.

OFFNews попита Министерството на външните работи защо посолството му в Париж рекламира частен клуб, плаща ли се за това, ако да – колко, и как са били избрани Несебър и голф комплексът, за да бъдат рекламирани в центъра на френската столица.

От там отговориха, че ще проверят, но нямало нищо лошо на плаката да има логото на курорта, ако той е бил изработен от там.

След проверката получихме следния отговор:

"МВнР активно участва в рекламата на туризма - исторически, културен. Частният курорт е платил за този винил и затова от посолството са го сложили".

Колко е платил частният курорт, от Външно не уточняват. Разбрахме обаче, че "няма проблем в това, защото в България туризмът е частен, а не държавен" и още, че Гергов е платил и сложил плаката, "защото нямаме пари в бюджета". Всеки можел да сложи такъв винил, стига да спазвал определени изисквания.

Инициативата в конкретния случай била на посолството ни в Париж, а не на Външно.

Същият частен курорт се рекламира официално и от община Варна, забеляза читателка на OFFNews. На сайта на Културния и туристически информационен център - Варна е публикувано рекламно съобщение за Thracian Cliffs Golf Resort & Spa.

"Ако сте любител на голфа, новооткритият черноморски курорт ThracianCliffsGolf& BeachResort ще ви остави без дъх с предизвикателствата и великолепието си – атрактивно игрище с 18 дупки, на всяка от които виждате морето", е началото на рекламния текст, от който разбираме още, че "освен голф изживявания на световно ниво мястото предлага още много невероятни възможности за забавление, релакс и... още нещо".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови