Петима варненци са арестувани при вчерашния протест (снимки)

13 февруари 2013 в 12:41 4143 1

При протеста за скъпия ток във Варна се стигна и до сблъсъци с полицията. СНИМКА: БУЛФОТО
При протеста за скъпия ток във Варна се стигна и до сблъсъци с полицията. СНИМКА: БУЛФОТО

Петима души са били задържани при вчерашния протест във Варна, съобщиха от полицията.

Повече от 1000 души излязоха снощи в центъра на морската столица, за да протестират за трети пореден ден срещу високите цени на тока.

Двама от арестуваните са получили актове за "нерегламентирана употреба на пиротехнически изделия (пиратки с голям заряд)", които са били хвърляни сред протестиращите. Съставен им е и акт по Указа за борба с дребното хулиганство. С такъв акт са се сдобили общо трима протестиращи.

За възпрепятстване на полицаите да изпълняват функциите си е съставен акт на един протестиращ.

Анализът на обстановката и развилите се действия по време на проведените до момента три протеста във Варна показва, че най-агресивните и с провокативно поведение лица са привърженици на футболни клубове, посочват от полицията. В преобладаващата си част това са малолетни и непълнолетни младежи, идентифицирани и известни на органите на МВР, чиито действия нямат нищо общо с целта на протестите. В тази връзка, ОД на МВР-Варна апелира родителите и ръководителите на фен-клубове да проявят отговорност и засилят вниманието и ангажимента си към поведението на тези  младежи. От полицията категорично заявяват, че ще използват всички предоставени по закон правомощия и няма да допуснат провокативни действия, застрашаващи сигурността на гражданите и на служителите на МВР, охраняващи протестните действия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови