Павлова: Президентът е твърде мекушав

Елица Мартинова 02 март 2013 в 12:23 3218 23

Лиляна Павлова, Снимка: БГНЕС
Лиляна Павлова, Снимка: БГНЕС

„Президентът Плевнелиев е изключително диалогичен човек, способен да чуе търпеливо всички гледни точки и да вземе обективното решение. Моят стил е да тропна по масата и да взема решение, може би това бе и правилното поведение в последните събития“. Така регионалният министър в оставка Лиляна Павлова коментира в събота събитията около Обществения съвет на държавния глава пред „Нова телевизия“.

Според Павлова проблемът на Обществения съвет е, че противопоставя множество разнопосочни мнения и това утежнява решенията на президента.

Тя изрази увереност, че служебен кабинет, съставен от експерти, ще успее да овладее политическата обстановка в страната и да гарантира провеждането на честни избори.

Регионалният министър в оставка сравни протестите с шампанско. По думите и недоволството на хората е набрало сили и тапата е излетяла. Според Павлова заради различните си искания протестиращите са се разделили като балончетата в шампанското и в крайна сметка се е получила локва.

Павлова изтъкна, че според нея медиите също са допринесли за напрежението в страната, защото са преекспонирали проблемите в държавата и така са допринесли за оставката на кабинета.

Регионалният министър в оставка направи и равносметка за управлението на правителството, като потърси основния му пропуск.

„Грешката, която направи правителството в оставка беше, че след установяването на финансова стабилност не се насочи към засилване на икономиката.След постигането на финансовата стабилност беше най-добрият момент много повече да засилим икономическата активност. Не ни трябваше толкова нисък дефицит и толкова нисък процент на дълг“, заключи Павлова.

Според регионалния министър в оставка кабинетът е трябвало да вдигне дефицита - „малко и прозрачно“, за да осигури развитие на икономиката, нови работни места и свежи пари в частния бизнес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!