Нов зам.-министър на образованието

Александра Маркарян 17 март 2013 в 17:19 8140 3

Мариана Банчева, зам.-министър с ресор
Мариана Банчева, зам.-министър с ресор "Средно образование" в МОМН. Снимка: Национална мрежа за децата

Мариана Банчева ще е новият зам.-министър на образованието на мястото на подалата оставка Милена Дамянова. Това обяви просветният министър проф. Николай Милошев.

Сега Банчева е координатор "Детски политики - образование и здраве" в Национална мрежа за децата.

"Тя има опит в тази сфера и ще бъде човекът, който ще поеме ресора на Дамянова", поясни проф. Милошев. Милена Дамянова отговаряше за средното образование.

Мариана Банчева е магистър по психология от Софийския университет. Работи за Национална мрежа за децата от 2010 г.

Работила е за реализирането на национални програми и проекти в областта на: разработване на политики за управление на качеството и децентрализация на образованието; квалификацията на кадрите в образованието; прилагането на подхода, основан на правата на децата, в процеса на планиране и разработване на програми, пряко или косвено, свързани с децата; организационното развитие; стратегическото планиране; развитие на общността; развитие на училищни политики; здравното, гражданското, интеркултурното образование; образованието за устойчиво развитие; защитата от дискриминация; равнопоставеността на половете. Била е координатор на много локални, регионални и национални проекти, реализирани от български и международни неправителствени организации.

Промяната в ръководния екип на Министерството на образованието, младежта и науката все още не е официален факт. Банчева трябва да бъде назначена за зам.-министър от министър-председателя.

Другият зам.-министър на образованието Петя Евтимова, отговаряща за европейските програми, остава на поста си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!