Нови сблъсъци в Турция с газ, водни оръдия, камъни и "Молотов"

08 юни 2013 в 10:29 3515 5

Полицейска бруталност в Турция
Полицейска бруталност в Турция

В Турция недоволството срещу премиера Реджеп Ердоган не стихва. Докато международните медии са съсредоточени върху случващото се на централния площад „Таксим", в един от крайните квартали на Истанбул се състояха нови сблъсъци между полиция и демонстранти, съобщава bTV.

С коктейли „Молотов" и камъни жителите на крайния квартал „Гази" изразиха недоволството си срещу управлението на Ердоган. Полицията им отвърна със сълзотворен газ и водни оръдия. Има ранени демонстранти, но все още липсва официална информация колко точно са те.

Протестът тази нощ на площад „Таксим" започна с музика, но не турска, а френска - с оркестър, специално дошъл от Франция. Музикантите са отложили всичките си концерти през следващите 2 седмици, за да могат да подкрепят протеста в Истанбул.

 И тази нощ десетки хиляди се стекоха на площада, за да пожелаят свобода и демокрация в Турция. Една определена група обаче направи особено впечатление на „Таксим". Феновете на трите футболни гранда в Турция бяха ръка за ръка заедно срещу Ердоган.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови