Намушканият Иван Петров показва окърванените дрехи (видео)

15 февруари 2013 в 12:03 2236 0

Иван Петров СНИМКА: БГНЕС
Иван Петров СНИМКА: БГНЕС

Радостен съм, че започвам още един живот. Това каза Иван Петров - намушканият с нож мъж след протеста във Варна на 13 февруари, при изписването си от болницата.

Във видеото по-долу Петров показва окървавените си дрехи и прореза от острието, с което е бил намушкан на дълбочина 7 сантиметра. 

Мъжът е възмутен от спекулациите, че атаката над него е инсценировка. "На никой не го пожалавам, дори на враговете си", коментира той. "Само тая психическа... това, което ми се е  набило в главата и през час - през два ми минава същата картина, която изпитах, когато ме намушкаха", спомня си с ужас той.

Иван възропта и срещу изявления на полицията във Варна, че зад атаката стоят лични интереси. Убеден е, че тя е във връзка с демонстрациите срещу монополите за тока. Петров изрично подчерта, че задържаният Мартин Демирев не е нападателят му, тъй като лесно би могъл да го разпознае, а мъжът от нощта на нападението имал друга фигура и походка. Демирев е човекът, който напръска със спрей Иван Петров по време на демонстрациите, защото го взел за полицай. Иван Петров обаче е уверен в невиността на задържания и каза, че би свидетелствал в негова защота в съда. Двамата дори се чули по телефона.

Показваме на обществото ни как се правят мирни протести. Всички ни поздравяват, всички са доволни от това, което става, каза още на излизане от болницата Петров.

Иван Петров бе намушкан в областта на кръста в нощта на първия голям протест във Врана. Мъжът бил посрещнат от нападателя пред автомобила си, на тръгване от протеста. Острието пробило рана, дълбока 7 см. От болницата раненият коментира, че смята атаката за провокация, но и за опит за убийство.

Петров е бивш футболист на "Спартак"-Варна и е смятан за един от предводителите на протестите в Морската столица. След нападанието над него хората в социалните мрежи го възвеличаха до народен герой. 

 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови