Мъж опита да се самозапали на Орлов мост

Юлиан Христов 18 юли 2013 в 12:15 3569 2

Блокада на Орлов мост - 4 юли
Блокада на Орлов мост - 4 юли

Мъж опита да се самозапали на Орлов мост в София, съобщиха от СДВР за OFFNews. 

Инцидентът е станал около 11.30 часа. Полицаи успели да предотвратят самозапалването, след като забелязали, че мъжът се залива с течност. Според очевидци полицаите реагирали в момента, в който мъжът посегнал към джоба си, за да извади запалка.

Той е задържан и отведен в Първо районно управление "Полиция". 

Мъжът е на около 40 години, разказаха очевидци. Той носел със себе си двулитрова пластмасова бутилка от минерална вода, пълна с течност, вероятно бензин. Преди опита за самозапалване той е разговарял с протестиращи, но не е казал нищо за намерението си. Той не е носил лозунги, не е скандирал и с нищо не е издал намеренията си да се самозапали. 

Общо 14 души са задържани в полицията по време на протеста в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. 13 от тях са отведени в Пето РУП. Част от тях са задържани, за да бъде установена самоличността им, а други - заради неизпълнение на полицейско разпореждане.

Полицията състави актове на двама души, съобщи репортер на OFFNews. Единият младеж беше санкциониран заради увредена лична карта. Протестиращи солидарно събраха пари, за да платят глобата му. Олимпийският шампион по вдигане на тежести от Мюнхен 1972 г. Андон Николов се отърва с предупредителен протокол, който отказа да подпише, защото твърди, че е бил на тротоара и не е нарушавал по никакъв начин редa.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!