Мургавите контрапротестиращи са огледален образ на управляващите (снимки и видео)

Николаос Цитиридис 19 август 2013 в 13:13 11762 8

Протестна мрежа даде своята втора пресконференция. Снимка: OFFNews.
Протестна мрежа даде своята втора пресконференция. Снимка: OFFNews.

Манифестацията проведена в петък, която управляващите нарекоха "спонтанно организирано събитие", е огледален образ на самите хора в парламента.

Така "Протестна мрежа" определи събитията миналия петък, когато в София се изсипаха десетки автобуси с участници в контрапротеста, част от които се питаха "Ние за правителството ли сме или против", получаваха инструкции по телефона и по мегафона от организаторите, които държаха да затвърдят, че "протестът е в подкрепа на правителството".

"Хората, които бяха пред катедралата "Св. Александър Невски" са олицетворение на мафията, олигархията и корупцията, срещу които се борим", каза Иво Божков на откритата пресконференция на "Протестна мрежа" пред Народното събрание днес.

"Няма да се примирим със злоупотребата с власт и прекомерната употреба на полицейски сили срещу мирни граждани. Бяхме репресирани неправомерно във въпросния ден 64. Мнозина бяха тормозени и задържани, за да може организираната манифестация да бъде охранявана и да бъде проведена безпроблемно", се казва в официална декларация на "Протестна мрежа".

Днес стана ясно, че благодарение на международната организация "Playing for change" (свирене за промяна) българските протести отново ще станат световно медийно достояние. Нова песен ще обиколи света. Очаква протестната творба да има огромна гледаемост, съдейки по популярността на организацията, която от години създава музика, свързана с протести по целия свят.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови