Мирослав Найденов: Не съм разследван

Юлиан Христов 12 февруари 2013 в 09:26 2420 5

Мирослав Найденов. Снимка: БГНЕС
Мирослав Найденов. Снимка: БГНЕС

Не съм обект на разследване от ОЛАФ и смятам, че това е инсинуация на в. "Сега", която цели да отклони вниманието от хубавата новина, че на България се отпускат допълнително 2 млрд. евро по земеделските фондове. 

Така земеделският министър Мирослав Найденов коментира информацията на в. "Сега", който в днешния си брой съобщава, че европейската служба за борба с измамите ОЛАФ разследва министъра за злоупотреба с евросредства. Конкретната причина била знаменитата поръчка за разработване на фейсбук страница и акаунт в туитър, за които Найденов плати по 50 000 лева европейски пари от Програмата за развитие на селските региони. Според вестника сигналът е получен през август в Брюксел, а разследването е поръчано лично от шефа на службата Джовани Кеслер. 

"Информацията не отговаря на истината, тя се опровергава и от МВР, от АФКОС (дирекция към МВР, която се занимава с разследване на евроизмами, бел. ред) и от ОЛАФ. Смятам, че това е поредната поръчка, за съжаление. Надявам се, че журналистите от в. "Сега" разбират отговорността, която носят с тези твърдения. Колко са абсурдни те, можем да съдим по това, което се случи само преди няколко дена - Европейският съвет реши да отпусне на България допълнителни над 2 млрд. евро по земеделските фондове и смятам, че това няма как да се случи, ако земеделският министър, който отговаря за тези средства, е разследван. Смятам, че това е новината. Всичко останало оставам на съвестта на тези, които са го написали", коментира пред bTV Найденов. 

Той заяви, че е разговарял късно снощи с ръководителката на АФКОС - комисар Соня Клисарска, която категорично е отрекла подобно твърдение. "Категорично не е възможно да не ми казват на мен, а още повече и на компетентния орган в България", смята още министърът. Найденов заяви, че е запознат с процедурата по разследване от сигналите, които бившата директорка на ДФ "Земеделие" Калина Илиева е подавала срещу служители в министерството към ОЛАФ.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови