Лиляна Павлова критикува Дянков

04 март 2013 в 12:25 1981 3

Лиляна Павлова, Снимка: БГНЕС
Лиляна Павлова, Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова индиректно разкритикува работата на финансовия министър в оставка Симеон Дянков.

"Пътищата и магистрали са от първостепенно значение за една държава, но заедно с тях трябваше да развиваме повече и икономиката – със същите усилия и енергия. Нямаше нужда дефицитът да е 0,4% - можеше да е 1,3 или 2%", обяви тя в интервю за bTV, с което обвини Дянков за ситуацията.

Дянков беше "помолен" от Бойко Борисов да подаде оставка заради протестите малко преди Борисов да подаде оставката на цялото правителство.

Тя все пак оправда донякъде действията на Дянков с обяснението, че България като един "примерен ученик" е искала чрез усилията за поддържане на финансова стабилност да докаже на ЕС, че може да е съвестен и надежден партньор – да се създаде доверие в европейците и инвеститорите към икономиката ни.

Павлова е категорична, че ГЕРБ категорично иска втори мандат.

„Да, искаме да управляваме отново. Ще изработим добра програма, фокусирана върху икономическото развитие, което не е за сметка на фискалната дисциплина.

Сега обаче трябва да подкрепим президента като човек, в който е концентрирано бъдещето ни”, коментира Павлова.

Тя каза още, че е не е член на ГЕРБ, но не би отказала да е водач на листа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!