Лиляна Павлова: Знаем, че вотът няма да мине, но важен е дебатът

19 септември 2013 в 08:00 2427 13

Лиляна Павлова Снимка: БГНЕС
Лиляна Павлова Снимка: БГНЕС

Знаем, че вотът на недоверие няма да е успешен. В последните 20 години у нас не е имало успешен вот на недоверие, но успехът на един вот е в дебата и в аргументите.

Това заяви Лиляна Павлова от ГЕРБ по повод намеренията на партията да поиска гласуване на недоверие към правителството в парламента.

В студиото на bTV Павлова обясни, че промяната в позицията на партията й за това дали вотът да е за цялостна или за конкретна политика, не е "връткане", а показва чуваемостта в ГЕРБ. Тя отрече с тази процедура ГЕРБ да се опитва да печели време, за да си намери коалиционен партньор за следващото управление.

 На въпрос на водещите Павлова коментира, че ГЕРБ и Реформаторският блок трябва да обединят усилия на принципа на "ценности и политики".

Включен в разговора по телефона, Радан Кънев (ДСБ, Реформаторски блок) отговори, че разговорът за партньорството на ГЕРБ и десния блок "отдавна е приключен", но не отрече възможна коалиция. И ние, и те имаме желание сегашното управление да приключи възможно най-скоро, каза Кънев. На директен въпрос би ли си партнирал с ГЕРБ Реформаторският блок, Кънев заяви: "Отговорът не е ясен и прост."

Той изрази задоволство, че ГЕРБ е преформулирал мотивите за вота на недоверие. Предполагам една част от политиците в ГЕРБ не са знаели какво пише в Конституцията и като са научили, са проявили разум, коментира Кънев по повод намеренията на партията на Бойко Борисов да поиска вот за провалена инвестиционна политика вместо за цялостната политика на управляващите.

Искането за вота ще бъде внесен в деловодството на парламента днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!