#КОЙ казал на Пеевски: Батко, само ти си спасението да се справиш с ГЕРБ

Борисов: Бихме управлявали само с Реформаторите

ОFFNews 06 август 2014 в 08:48 8098 44

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Отговорът на въпроса "#KOЙ назначи Пеевскив ДАНС?" е Сергей Станишев, обяви в сутрешния блок на bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Станишев го предложи с една-единствена цел - да се разправи с ГЕРБ. Отидоха и му казаха: "Батко, само ти си спасението да се справиш с ГЕРБ. Само че Делян е по-умен от тях, не се съгласи на таз работа и така се случи", каза с усмивка Борисов.

Той за пореден път потвърди желанието си да управлява в самостоятелно мнозинство през следващия мандат. "Вярвам в инстинкта на хората и от срещите си с тях вярвам, че това ще се случи", заяви председателят на ГЕРБ.

Като единствен възможен партньор Борисов посочи Реформаторите. По думите му няма как някой да го вини, че се е превърнал в задкулисен лидер на десния блок. Той самият предвиждал, че ще се стигне до такава криза в блока преди реденето на листите и избора на един лидер.

Кабинетът

В коментар за служебния кабинет Борисов заяви, че харесва премиера Георги Близнашки, с когото е работил около събирането на подписите за изборния референдум. Одобрявал и повечето експерти сред министрите, а срещу някои членове на правителството имал резерви. Той обаче не посочи кои имена визира.

Ако ГЕРБ дойде на власт, кабинетът вече е подреден, понеже след изборите ще трябват бързи действия, каза още Бойко Борисов, Той даде да се разбере, че отново сам би оглавил правителството, а Цветан Цветанов няма да бъде отново министър. "Той се занимава с партията", отговори лидерът на въпрос би ли влязъл бившият вицепремиер и МВР шеф в евентуалния нов кабинет.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!