"Искаме си Морската, искаме я цялата"

23 юли 2012 в 20:30 1814 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Над 150 души се събраха в понеделник вечерта пред сградата на община Варна, за да протестират в защита на Морската градина.

Демонстрацията е по случай навършването на три години от първата протестна декларация от граждани и граждански организации до премиера и Главния прокурор за пълна ревизия на извършената продажба на крайбрежната зона на Варна в Морската градина.

За съжаление тези три години не стигнаха на институциите да се справят с казуса. Автомобили шарят безпрепятствено из целия парк, констатират демонстрантите.

Искаме да бъдат възстановени официално границите на цялата Морска градина - от булеварда до морето и от вълнолома до Почивка. Това означава Общински съвет - Варна да гласува решение цялата крайбрежна територия - скатът, алеята и плажът, да си останат неразделна част от Морската градина. Ако кметът и Общинският съвет не са съгласни, ще поискаме местен референдум по този изключително важен въпрос, казват организаторите на протеста.

Протестът за Варна продължава, ние успяхме да отвоюваме само 62% от Морската градина, категорични са варненци.

Протестиращите в защита на Морската градина във Варна искат незабавна среща с премиера Бойко Борисов - „за да се убедим, че е запознат с нарушенията при продажбата на крайбрежната зона на Морската градина и да чуем най-сетне неговото становище“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови