Засилена охрана за Борисов до изборите

03 февруари 2013 в 14:52 3909 4

Бойко реже лентата на пътя Дуранкулак-Каварна. Снимка: АПИ
Бойко реже лентата на пътя Дуранкулак-Каварна. Снимка: АПИ

Посещението на премиера Бойко Борисов във Варна премина при засилени мерки за сигурност, съобщи БГНЕС.

Журналистите и гостите бяха проверявани с метален детектор и рентген. "Оттук нататък всички посещения на премиера ще бъдат охранявани по този начин", обявили от охраната.

Досега рядко е имало проверка с метален детектор на събития с Борисов. Изключение правеха откриването на спирка на метрото на бул. "Цариградско шосе" в София, на която присъства и председателя на Европейския съвет Херман Ван Ромпой и откриването на втория лъч на метрото, когато присъства и шефът на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

3 в 1

Борисов отиде до Врана, за да открие три обекта и затова с него пътуват и трима министри - спортният Свилен Нейков, здравният Десислава Атанасова и на регионалното развитие Лиляна Павлова.

С Павлова Борисов отряза лентата на ремонтирания път Дуранкулак - Каварна, със Свилен Нейков откри спортен комплекс в Шабла, а с Десислава Атанасова прерязаха лентата на обновеното отделение по гастроентерология във варненската болница "Света Анна".

Всеки ден да се правят по едно-две неща

"Всеки ден трябва да се правят по едно-две неща, защото сме закъснели 22 години", обяви Борисов преди да прережа лентата на ремонтирания път .

В краткото си приветствено слово премиерът Борисов обяви, че само преди три години, когато е бил в района, не е можело да се мине, имайки предвид лошото състояние на пътя.

"Сега пътят е като като на картичка – хубав и равен", похвали ремонта Борисов. 

„Аз съм убеден, че когато и магистрала „Хемус” стане готова, следващия мандат, ако има такъв, и този регион, както и Южна България, ще бъде такъв, какъвто заслужава”, каза министър-председателят.

„Когато кметовете работят, независимо в какъв цвят са, всичко, което правят заедно с нас, е за хората”, уточни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови