Жълт код в седем области заради силния вятър

Вероника Шербанова 21 октомври 2012 в 08:48 1031 0

Жълт код заради силния вятър. Снимка: БГНЕС
Жълт код заради силния вятър. Снимка: БГНЕС

Жълт код заради силния вятър е обявен в седем области в страната. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Предупреждението важи за областите Варна, Бургс, Добрич, Ямбол, Сливен, Хасково и Кърджали. Скоростта на вятъра там ще е около 22 метра в секунда. В област Бургас жълтият код е обявен и заради очакваните интензивни валежи – 20-25 л/кв. м.

Над Западна България ще бъде предимно слънчево. Над централната и източната част на страната облачността ще е значителна, на места ще превали дъжд, по-интензивен в крайните югоизточни райони, където е възможно и да прегърми.

Максималните температури ще са между 15° и 20°, в крайните югозападни райони до 24°. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над планините от Западна България ще бъде слънчево. Значителна облачност ще има над планинските масиви в източната част от страната, където на отделни места ще превали дъжд.

Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 6°.

Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна. Максималните температури ще са около 18°-20°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови