Главният прокурор призна, че Роман Василев го подвел за подслушване

Юлиан Христов 11 април 2013 в 12:43 2524 1

Главният прокурор Сотир Цацаров. Снимка: Сергей Антонов
Главният прокурор Сотир Цацаров. Снимка: Сергей Антонов

Зам. градският прокурор на София Роман Василев ме е подвел при искането за използване на СРС. Това призна главният прокурор Сотир Цацаров.

Коментарът на главният прокурор беше направен по повод изнесените твърдения в статията на Борис Митов от Mediapool, че в искането за подслушване по делото срещу бившия военен министър Николай Цонев, прокурор Роман Василев е представил невярна информация. По този начин той е подвел Цацаров, който по това време беше председател на Окръжния съд в Пловдив. В момента на Роман Василев е възложена проверката по СРС-скандала в МВР

Прокурор Василев е обосновал искането си до Цацаров с данни от службите, за това, че Тенчо Попов (подсъдим заедно с Николай Цонев по посоченото дело) се готви да получи или даде подкуп на територията на пловдивски окръг. По-късно обаче, след изрично изискана информация от съда, нито ДАНС, нито МВР потвърдиха подобни данни.

"Законът е заобиколен, но Роман Василев е подвел мен. Ако тръгна да правя нещо срещу него, ще излезе, че го правя, защото той е подвел мен", заяви днес Цацаров, цитиран от БГНЕС.

Пред журналисти Цацаров заяви, че други две искания по същото дело са подписани от Василев, което е в противоречие със закона. Става дума за две разрешения за подслушвания, които той си е подписал сам и липсват подписите на вътрешния министър и на съдия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови