Герой от "Ало, Ваньо" поема акцизите в митниците

Владимир Йончев 23 август 2013 в 15:49 10341 8

Ваньо Танов
Ваньо Танов

Павел Манченко, герой от скандала "Ало, Ваньо" ще поеме ресора "Акцизи" в Агенция "Митници", научи OFFNews от свой източник.

Досега акцизите бяха под наблюдението на Борислав Борисов, който допреди дни беше зам.-председател на митниците, а след отстраняването на Ваньо Танов от поста беше назначен за временно изпълняващ дейността му.

Павел Манченко в момента е шеф на митницата на Аерогара "София".

Той се прочу в легендарната серия записи "Ало, Ваньо" на разговорите между Бойко Борисов и Ваньо Танов.

В записите Манченко е човекът, на когото Танов звъни, за да му каже да възстанови на работа Николай Вучев, защото рита футбол с премиера.

Павел Манченко брат на спортния журналист Методи Манченко. Повишението му обаче се свързва с близкото му приятелство с Милен Велчев.

Царският финансов министър е човекът на руската ВТБ у нас, която е основният партньор на Корпоративна търговска банка.

В приятелския кръг на КТБ основен играч са "пещерняците" от Винпром "Пещера". Техният бизнес е основно с акцизни стоки - алкохол и цигари, а отговорникът за акцизите в митниците е ключовият фактор, от който зависи колко комфортен ще е бизнеса им.

Съмненията, че Делян Пеевски е назначен за шеф на ДАНС, именно за да разчисти заплахите за бизнеса на "пещерняците" бяха сред най-силните аргументи за излизането на хората на продължаващите вече 70 дни протести.

Манченко е влизал във фокуса на медиите още 2 пъти. През 2010 година автомобилът му Ауди А4 беше взривен пред дома му. По-малко от месец преди това от митнически склад на "Аерогарата" бяха откраднати 370 кг злато.

Ето и запис на епизода "Момчето рита футбол" от сериала "Ало, Ваньо":

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови