В разгара на протестите "Енерго-Про" свали сметките за ток с 16%

Александра Маркарян 17 февруари 2013 в 12:13 4632 7

Високите сметки за ток изкараха хиляди българи на протести. Снимка: БГНЕС
Високите сметки за ток изкараха хиляди българи на протести. Снимка: БГНЕС

В разгара на протестите срещу монополите и часове, след като сайтът му бе ударен от хакерска атака, "ЕНЕРГО-ПРО" обяви, че е свалило сметките за ток с "над 16%" за февруари спрямо предходния месец.

Съобщението бе изпратено от дружеството до медиите в 10.21 ч. Началният час на протестите в повечето градове бе 11.

Намалените сметки за ток се отнасят за първата група клиенти на "ЕНЕРГО-ПРО", чийто краен срок за плащане е 10-то число, пишат от компанията. "В тази група попадат около 37% от всички клиенти на компанията. За тях февруарската сметка включва средно с 2 дни по-кратък период от тази за януари", уточняват от дружеството.

От "ЕНЕРГО-ПРО" обещават още по-ниски сметки за ток на абонатите си, които плащат сметките си до 15-то и до 25-то число на месеца:

"При останалите групи клиенти, със срок на плащане 15-то и 25-число на месеца, експертите на компанията очакват още по-значително намаление на сметките, тъй като при тях разликата в броя дни, включен в двете сметки ще е по- съществена".

По-ниските сметки се обясняват с топлото време: "среднодневните температури са с 2 градуса по-високи от температурите през периода, включен в сметката за месец януари".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови