Веселин Вучков: Невъзможно е да има незаконни СРС

16 април 2013 в 10:01 3219 8

Бившият зам.-министър на вътрешните работи Веселин Вучков. Снимка: БГНЕС
Бившият зам.-министър на вътрешните работи Веселин Вучков. Снимка: БГНЕС

Дори да се докаже, че е имало нерегламентирано подслушване на политици и общественици, то със сигурност не е било практика.

Това коментира в ефира на Нова бившият заместник-министър на вътрешните работи Веселин Вучков. 

Той коментира резултатите от проверката на прокуратурата в МВР за това как е упражняван контролът върху използването на специални разузнавателни средства (СРС). 

„Почти невъзможно е да има незаконни СРС-та”, категоричен бе Вучков.

Според него вътрешният министър от кабинета „Борисов” Цветан Цветанов не трябва да се оттегля от политиката, защото в момента „предизборните скандали надделяват над това, което е установено от прокуратурата”. Освен това все още не е направено заключение, че Цветанов е разпоредил подслушването.

„Преди избори две теми започват да се търкалят в публичното пространство, а после заглъхват – купуването на гласове и използването на СРС-та”, каза още Вучков.

Младен Червеняков от БСП пък определи разкритията за нерегламентирано използваните СРС-та като „голям резил, който ще има и международен отзвук”. Той предложи да се създаде независим орган с граждански съвет към него, който да наблюдава процеса на подслушвания занапред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови