Варненци блокират движението на петте входа в Морската градина

Борислава Славова 28 юли 2012 в 09:50 2439 1

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Варненци блокират петте входа на Морската градина тази вечер в знак на протест срещу незаконния достъп на автомобили в зелените площи на парка.

В 18,30 часа тази вечер ще бъдат заградени с жива верига входовете на Морската градина,съобщиха от сдружение „Варна диша”.

Гражданската блокада ще обхване входовете при басейн „Приморски”, Двореца на културата и спорта, спирка „Акациите”, Делфинариума и „Пикадили парк”.

Исканията на организаторите са да се осигури свободно и спокойно преминаване на гражданите през алеите на парка и да се спре достъпът на коли в него. Според тях в Морската градина влизат и излизат безпрепятствено моторни превозни средства, които паркират в зелените й площи, а органите на МВР отказват да санкционират нарушителите.

Организаторите на протеста отбелязват, че формално има въведен ограничителен режим по крайбрежната алея, но той не се спазва.

От сдружението настояват още да се приеме предложението им за нова организация на движение на моторни превозни средства на територията на варненската Морска градина и да се ограничи автомобилният трафик на територията на целия Приморски парк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови