Варна се жалва от фалшив Фейсбук, който псува от нейно име

Мая Младенова 07 февруари 2013 в 11:05 3540 5

Кликнете върху снимката, за да увеличите разговора върху стената на фалшивия Фейсбук профил.
Кликнете върху снимката, за да увеличите разговора върху стената на фалшивия Фейсбук профил.

Профил на името на "община Варна" във Фейсбук псува яко и пуска сексуални вицове. Страницата претендира да е официалното лице на администрацията на морския град в социалната мрежа.

Оказа се обаче, че профилът е фалшив и създаден от неизвестен потребител. Притеснени от пиперливия език мнимия си сайт, чиновниците от общината решиха да сигнализират администраторите на Фейсбук и да помолят профилът да бъде свален.

В дискусия на стената на профила за градежа на нов басейн например потребител пита "общината" защо липсва информационна табела. Отговорът е: "Е*али му майката". В друга публикация "варненската община" разведрява настроението с вица: "Преди секс вие си помагате един на друг за събличането, след секс се обличате сами.
Извод: в живота никой няма да ви помогне, след като ви оправят. /т.е. фостата/"

А малко по-надолу предупреждава младите родители: "ако не желаете първите думи, които ще произнесе вашето дете, да са Бойко Борисов, не оставяйте детето до включен телевизор!"

"Нямаме никаква страница във Фейсбук. В интернет пространството сме представени единствено чрез официалния сайт на общината", обясниха пред OFFNews от отдел "Връзки с обществеността" на общината. 

Въпросният профил е създаден в края на май 2012 г. и има близо 790 последователи. В него коментира и потребител с името "община София".

"Варна" и "София" редовно влизат в закачлива полемика, като на едно място "община София" пише: "Истинските тролове живеят във Варна, защото няма метро и трамваи, а само тролеи." Не е ясно кой стои и зад този профил, но той очевидно е фалшив и с една 8 последователи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови