Ваньо Танов: Баретата е заплаха за корумпирани политици и съдии

03 февруари 2013 в 17:19 1936 0

Ваньо Танов
Ваньо Танов

"Вероятно Златко Баретата знае много неща за корумпирани политици и съдии. Много хора ще бъдат доволни, ако той не е на този свят."

Така Ваньо Танов, шеф на Агенция "Митници" и бивш шеф на НСБОП, коментира в интервю за bTV покушението срещу Златомир Иванов - Златко Баретата на 29 януари сутринта пред съдебната палата.

На въпрос защо Баретата не бил убит с куршум в главата, Танов обяви, че е не е лесно да улучиш движеща се мишена с "Калашников". 

Трябва да се отговори на един много важен въпрос – застрашава ли някого в момента Баретата. Аз съзнавам, че отговорът е много труден, защото Баретата е историята на нашия преход, той знае много неща за това, което се е случвало зад кадър.

Да, той застрашава доста хора, защото в годините на прехода и съдебната система, и политическата ни система, и службите има доста неща, които не са ставали известни на обществото, но аз съм сигурен, че за него са известни.

Плюс това той е участник в тези процеси и затова мисля, че той е заплаха за доста хора. Доста неща са се случили през тези 20 години, които по една или друга причина са оставали скрити от обществото. Но поне това, което аз знам, много неща са свързани точно с корумпираните политици, с корумпираната съдебна система”, каза още Ваньо Танов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови