ВМРО прави шествие заради поругаването на националните герои

21 октомври 2012 в 12:39 2289 0

Наказаха ромите, поругали се с портретите на великите българи. Снимка: Facebook
Наказаха ромите, поругали се с портретите на великите българи. Снимка: Facebook

„Шествие срещу безнаказаната циганска престъпност ще се проведе на 21 октомври (неделя) от 18.30 ч. в София. Надсловът е „Няма да забравим, няма да простим!” Това се казва в съобщение на ВМРО до медиите.

Сборният пункт за шествието е на ъгъла на бул. „Ломско шосе“ и ул.„Бели Дунав“ в кв. „Надежда“.

Повод е поругаването на снимки на насионални герои (Васил Левски, цар Симеон Велики, княз Борис). На снимка, разпространена вчера във Фейсбук, са снимани три момчета от видимо ромски произход, които държат снимки с български национални герои и правят неприлични жестове върху тях.

Тримата са ученици по “Автотранспорт и лека промишленост” в гр. Добрич.

От ВМРО са изпратили и запитване до образователния министър Сергей Игнатов във връзка със „скандалната снимка на цигани, които се гаврят с портрети на български национални герои“.

„У нас вече може да се говори за цигански въпрос. Ние сме длъжни да го решим – със или без желанието на самите цигани“, пише в листовката, разпространявана от ВМРО в София. „Циганският въпрос е най-вече наш въпрос. И ако не намерим решението за него, неминуеми са етническите сблъсъци“, категорично е становището на партията.

ВМРО настояват властта да вземе следните 5 решения, за да реши нареченият от тях „цигански въпрос“:

 

1. Обвързване на всякакви форми на социални плащания за деца с образованието, което получават и средата, в която живеят – ограничаване на безотговорната раждаемост.

2. Въвеждане на трудова повинност - начин за получаване на квалификация и труд, при липса на други възможности.

3. Полагане на общественополезен труд, когато не се плащат сметки за комунални услуги – начин за покриване на задълженията.

4. Създаване на доброволни отряди за защита на населението в рамките на една гражданска гвардия – като неизбежна мярка.

5. Стриктно спазване и реални действия по съществуващите норми на заселване, незаконно строителство, скитничество – без компромиси в прилагането.

И в началото на месец юли ВМРО поведе шествие „срещу безнаказаната циганска престъпност“. Тогава близо 300 души извървяха улиците на столичния квартал „Овча купел“. Поводът бяха годишнините от смъртта на зверски убитите от цигани Боби Райнов в „Овча купел” и проф. Станимир Калоянов в „Захарна фабрика”.

Лдерът на "Атака" Волен Сидеров сезира прокуратурата заради скандалната снимка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови