Бургаската екоинспекция изгони фирмата от Ропотамо

26 март 2013 в 18:07 4936 2

Шефът на Бойчо Георгиев е с последно предупреждение за уволнение заради строежа в
Шефът на Бойчо Георгиев е с последно предупреждение за уволнение заради строежа в "Ропотамо". Снимка: zonaburgas.bg

Директорът на бургаската екоинспекция (РИОСВ Бургас) Бойчо Георгиев прекрати договора с фирмата, започнала незаконен строеж в резерват „Ропотамо“. Това съобщи инспекцията часове, след като зам.-министърът на околната среда Евдокия Манева обяви, че договорът ще бъде разтрогнат.

Договорът с ползвателя на „Бар-грил Ропотамо“ - фирма „Венис Марина“ в резервата вече е прекратен и е издадена заповед за спиране на строителните дейности на обекта.

Вчера проверка на строителния контрол след публикация на „Биволъ“ констатира, че фирмата непозволено подменя съществуващата постройка с нова. Това се явява строителство, а тя няма строителни разрешения. Няма и съгласието на РИОСВ-Бургас или екоминистерството, заявиха от инспекцията и представлява нарушение и на Закона за защитените територии.

Административно нарушение ще струва на фирмата глоба от поне 5000 лв., колкото е минималната санкция за незаконно строителство в защитена територия.

По информация на "Биволъ" фирмата е избрана за ползвател на кръчмата в резервата с нагласен търг от екоинспекцията. За няколко дни сайтът на инспекцията, където са били публикувани конкурсните книжа, бил блокиран и така само една фирма - въпросната, се явила на конкурса. Днес Манева обяви, че Бойчо Георгиев ще бъде наказан с последно предупреждение за уволнение, че е проспал контрола над фирмата. В своя защита той каза, че строежът е бил започнат през уикенда, когато инспекцията не работи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!