Бойко водач на листа в София, изправя се срещу Станишев и Данаилов

01 април 2013 в 11:12 2432 2

Предозборният щаб на ГЕРБ. Снимка: Сергей Антонов
Предозборният щаб на ГЕРБ. Снимка: Сергей Антонов

По всяка вероятност лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще е водач на листите в 25-и район в София и в Пловдив, където водачи на листите на БСП са съответно лидерът на БСП Сергей Станишев и актьорът Стефан Данаилов.

ГЕРБ ще обяви листите си официално утре, но водачите вече са ясни на повечето места.

Със сигурност водачи ще са хората от предизборния щаб - Цветан Цветанов, Лиляна Павлова, Делян Добрев, Ивайло Московски и Томислав Дончев.

В листите няма да участва само Елен Герджиков от щаба, който е председател на Столичния общински съвет. Не са верни и спекулациите, че в листите ще е кметът на София Йорданка Фандъкова.

Павлова ще води листата във Варна, Добрев - в Хасково, Дончев - Габрово.

Шефът на предизборния щаб Цветан  Цветанов ще е водач във Велико Търново и в Благоевград.

От бившите министри водач на листа ще е и Тотю Младенов във Враца, но това все още не е сигурно.

Говори се, че бившата здравна министърка Десислава Атанасова, която нарече себе си "тежката артилерия на ГЕРБ", няма да води листа, а ще е втора или трета в Русе.

Все още не е ясно ще участва ли в листите на ГЕРБ екс външният министър Николай Младенов, както и Вежди Рашидов. Рашидов обяви, че не желае повече да е министър, но не се знае дали иска да излезе от политиката.

Екоминистърът в кабинета "Борисов" Нона Караджова беше категорична, че в бъдеще няма да се занимава с политика.

Симеон Дянков имаше амбиции да е водач на листа, но беше порязан от лидера Бойко Борисов още преди ГЕРБ да сдаде властта.

Мирослав Найденов пък отпадна в последния момент, след като миналата седмица прокуратурата му повдигна обвинение за подкуп и злоупотреба с власт. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови