Биха момичета заради нашивка "Анти фашизъм"

Виктория Викторова 22 септември 2012 в 15:46 14132 31

Снимката, която потресе Фейсбук.
Снимката, която потресе Фейсбук.

Снимка с покъртителна история от снощна случка накара Фейсбук потребителите да настръхнат и за три часа тя вече е споделена 150 пъти.

На снимката, публикувана от потребителя Джордж Челебиев, се виждат две глави, едната от които на момиче, целите в рани и подувания.

Оказва се, че пребитите младежи са германци, които предизвикали гнева на група български симпатизанти на идеята за фашизма. Последните се ядосали заради нашивка, гласяща „анти фашизъм“ на дреха на един от чужденците.

Ето и случката, разказана от самия Челебиев, който е присъствал на ужаса и е успял да извика полиция и линейка:

„Снощи (21 Септември) се случи нещо, което не вярвах, че има почва в София. Побой заради политически убеждения. Побой, в който бяха бити и момичета.

След концерт в центъра на София забелязах непознати лица, които ми грабнаха вниманието. Отидох и поговорих с тях - оказа се, че са германци, които пътуват из Европа. Бяха две момичета и две момчета, всички около 20-годишни. Поговорихме малко, запознах се и с местното момче, развеждащо из града. Не след дълго бяхме предупредени, че наблизо има група от хора, която е засегната от нашивка "anti fascism" и ни беше посочено накъде да тръгнем, иначе щяло да стане лошо. Отне ми известно време да обясня на гостите за какво става въпрос, за тях беше доста непонятна такава ситуация. Преместихме се до един от изходите на подлеза, в който бяхме и докато обсъждахме накъде да продължим, бяхме подминати от 4-5 момчета. Чух чупене на бутилки и крясъци.

Молейки се да престанат с побоя, успях да дръпна момичетата на страни. Тогава се обадих на 112 и извиках полиция. Разговорът протече изключително бързо, за което съм благодарен на диспечърката. Изтичах обратно и видях 3-те момчета повалени на земята, а над тях бяха фашистите, които не спираха да ги удрят. Там беше и човекът, който ни предупреди. Сега се опитваше да спре "неговите хора". Опит, в който той също отнесе удари. Скоро фашистите тръгнаха и оставиха куп окървавени хора на земята и момичета с разбити устни и обляни в сълзи.

Историята ми приключва тук, защото събитията, които се случиха след това са известни на всички ни. Полиция, линейки и група от 4-5 побойника, които не бяха задържани. Снимах две от жертвите на побоя, след като бяха почистени от кръвта.“

Сред над 50-те коментара има и такива, които обвиняват пребитите за носене на анти-фашистка нашивка, но в по-голямата си част коментиращите са потресени и ужасени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!