"Биволъ" от Флоренция: Борисов е за затвора

15 май 2013 в 18:24 28490 19

Презентацията на Асен Йорданов. Снимка: OFFNews
Презентацията на Асен Йорданов. Снимка: OFFNews

Мястото на Борисов е в затвора. Той е еманация на циничната връзка между организирана престъпност и официалните институции. Това заяви Асен Йорданов от bivol.bg  на форума „Свободата и плурализма на традиционните и новите медии” в European University Institute – Флоренция.

Борисов спечели отново изборите,  но изгуби своя авторитет в международните политически среди. Това е класическа пирова победа – той е пръв, но абсолютно изолиран. Няма как Борисов пак да е премиер и да състави правителство, категоричен е Йорданов.

България беше управлявана и е управлявана от откровени престъпници, каза журналистът по време на презентация на разследванията на „Биволъ” за тъмното минало на Борисов, папката „Буда” и разкритията на Wikileaks за България.    

Борисов сам си е избрал името Буда, вероятно се е мислел за бог. Разкритията за папката „Буда” бяха една от причините за протестите в началото на годината, подчерта Йорданов.

Над 40 журналисти, медийни изследователи и представители на журналистически организации от Италия, Франция, Великобритания, Гърция, Швеция и др. участват във форума „Свободата и плурализма на традиционните и новите медии” в European University Institute. Той е организиран от Центъра за медийна свобода и плурализъм и Robert Schuman Centre for Advanced Studies.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!