Бареков изригна срещу протестиращите студенти

26 октомври 2013 в 15:48 14250 120

Николай Бареков. Снимка: Сергей  Антонов
Николай Бареков. Снимка: Сергей Антонов

„Открито писмо“ до студентите от Софийския университет, които от няколко дни окупират академичните аудитории, публикува днес в блога си тв-водещият и отскоро партиен строител Николай Бареков.

В отвореното писмо Бареков назидава студентите за проявеното гражданско неподчинение и ги обвини, че обслужват партийните интереси на ГЕРБ. Мнението му, твърди той, било плод на личен опит като „водач на бунтовете срещу Жан Виденов навремето“, които довели Иван Костов на власт.

Ето пълния текст на „откритото“ писмо:

Скъпи студенти, запознах се внимателно с вашите искания и следя вашите изяви по телевизията. Не се ли притеснявате, че изцяло обслужвате партийни интереси? Казвам ви го от личен опит, защото като водач на бунтовете срещу Жан Виденов навремето помогнах на Иван Костов да вземе властта, както вдигнах на крак университетите в родния ми Пловдив.ГЕРБ побързаха да ви подкрепят с декларация, приемате ли тяхната подкрепа? Основното ви искане са предсрочни парламентарни избори. Но нали знаете, че след тях ще вкарате разпадащият се ГЕРБ на власт, в комбинация не с любимите ви "реформатори", а в пакет с някоя националистическа партия? Знаете ли, че от ГЕРБ ви използват, за да заметете следите от крадливото им управление. 

Уважаеми "ранобудни" студенти, да не би да сте проспали бруталните нарушения на законите от пловдивския кмет Иван Тотев? Може би не гледате телевизия и не знаете, че Росен Плевнелиев, вашият любим "обединител", отказва да отговори на въпроса за рушветите. Нали знаете, че като гражданин имам право да питам Плевнелиев за неговото минало? Един европейски президент си отиде, само защото в академичния си труд не беше упоменал, че е цитирал свой колега, а Плевнелиев крие зад президентската институция тъмното си минало?

Скъпи "ранобудни" студенти, да не би да сте проспали сделката между БСП и ГЕРБ за назначението на Румен Овчаров да държи Златната акция на държавата в монополиста "Лукойл"? Беше ли Бойко Борисов премиер на "цивилизована, нова държава"?

Каква е вашата оценка за срамната лудост на ГЕРБ и "Атака", гласували за мораториум върху земите за граждани на ЕС.

Скъпи студенти, сигурно знаете, че Асен Генов не случайно е с вас, за да сложите ефектна точка на фиаското с оределия #ДАНС withme на 100 метра по жълтите павета от вашия университет?

Знаете ли че веригите, с които залостихте вратите на Алма матер са същите, с които ГЕРБ-ерските гаулайтери щурмуваха наскоро българския парламент. И какво общо има веригата със свободата? Нали е символ на робството.

Ако счетете за необходимо да отговорите на горните въпроси, аз като български гражданин, ще мога да формулирам отношението си към вас като към политически субект, какъвто безспорно сте.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!