БСП се опитва да яхне вълната на протеста

10 юли 2012 в 18:40 2346 3

Протестът във вторник следобед
Протестът във вторник следобед

Активисти на БСП организираха протест срещу високите цени на тока пред сградата на Софийския университет.

Инициативата поразително напомня акциите от последните седмици на Орлов мост.

Протестът беше организиран във Фейсбук и веднага срещна съпротивата на активните участници в демонстрациите на Орлов мост.

БСП ще опита да присвои енергията на „Орлов мост“ като организира „разходка“ до там в подкрепа на АЕЦ „Белене“, написа във Фейсбук Борислав Сандов от Зелените.

Протестът

Протест срещу високите цени на тока затвори столичния булевард ”Васил Левски” в късния следобед днес. Близо 200 младежи преминаваха многократно по пешеходната пътека между сградата на Софийския университет и градинката на Народното събрание. Това причини спиране на движението на автомобили по една от основните пътни артерии на София за близо 30 минути в час пик (между 16.30 и 17.00 часа).

На организирания чрез Фейсбук протест можеха да се видят десетки плакати в подкрепа на референдума за АЕЦ "Белене" и срещу високите цени на тока. 30 минути след началото на протеста представители на протестиращите бяха допуснати в сградата на Народното събрание“, пише в съобщение, изпратено до OFFNews от червени активисти.

Кой е истинският организатор?

50-100 човека пресичаха с табелки пешеходната пътека, съобщи пред OFFNews Николай Белалов, член на БСП и председател на Дискусионен клуб за социална местна политика.

Там беше председателят на Младежкото обединение на БСП Явор Гечев. Предполагам, че той е активен организатор. Може да се предполага с голяма вероятност, че това е инициатива на Младежкото обединение на БСП, заяви Белалов.

Подписка и протест

Акцията се случва в момент, когато червените събират подписи за референдум за АЕЦ „Белене“.

Събраните подписи доближават 380 000, обяви председателят на БСП Сергей Станишев на пресконференция в парламента.

Станишев твърди, че само за последната седмица са събрани 115 000 подписа, като Видин продължава да е първенец по събиране на подписи, а изостават Сливен, София-град, София-област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!