БСП: Символът на ГЕРБ са хората-факли

Елица Мартинова 14 март 2013 в 09:33 2096 3

Ангел Найденов, Снимка: БГНЕС
Ангел Найденов, Снимка: БГНЕС

„Символ на вашето управление ще бъдат хората-факли, отразяващи крайното отчаяние от вашето управление“, заяви от парламентарната трибуна в последния работен ден на 41-вото НС зам.-председателят на „Коалиция за България“ Ангел Найденов.

По думите му днешният ден бележи края на най-слабия парламент, управлявал от 1989 г. Според него заради ГЕРБ сградата на НС е била оградена от ленти и огради, които да я предпазват от хората, а управляващите не са съумели да запазят институцията за хората.

Според левицата предсрочният край на кабинета „Борисов“ и мнозинството на ГЕРБ е съвсем логичен.

„Започнал с рейтинги до зоната на прегряването, днес кабинетът „Борисов“ и неговото парламентарно мнозинство са във фризер. Рекламните трикове и PR ефектите прикриваха отсъствието на реален резултат. Думите на министрите губеха стойност, кадрите с рязането на лентички караха хората да сменят програмата, а заминаващите от Терминал 2 ставаха все повече, но управляващите продължаваха да живеят в своята паралелна реалност. Постната пица се превърна в символ на финансовата ви политика, а за много се оказа, че дори такава няма“, коментира Найденов.

По думите му „калинките“ без диплома са били емблематични за кадровата политика на ГЕРБ.

„Управлявахте като богопомазани в своя реалност. За България се сещахте само като за страната, в която се връщахте след пътуване в чужбина. Трагично е, че не оценявате дълбочината на проблемите, които създадохте за хората. Но кризата създава и възможности, предсрочните избори за изход от блатото, в което страната затъна заради управлението на Борисов“, заключи Найденов и призова хората да направят верния избор на индите парламентарни избори.

Лидерът на ДПС Лютви Мстан обяви, че ГЕРБ е прибегнала до опасно политическо инженерство като е въвел "уродливата" практика на купена подкрепа на уж независими депутати.

България няма нужда от месии, защото няма магически решения за нито един проблем, има нужда от политически прагматизъм, от ясни приоритети, коментира още Местан.

„България има нужда от укрепването на демократичните институции, а не изроден модел, в който една персона се поставя по-високо от демократичните институции. Управлението на ГЕРБ показа, че демокрацията не е веднъж завинаги зададена реалност. Оказа се, че е възможно да се реализират авторитарни модели на власт”, каза Местан.

Той предупреди, че изходът от кризата не е по силите на една партия. Напомни,че България е най-бедната страна в ЕС с изключително висока безработица.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!