Първанов реанимира АБВ

OFFNews 08 септември 2013 в 17:34 5552 10

Георги Първанов Снимка: БГНЕС

Бившият президент Георги Първанов започва да работи усилено по проекта АБВ, съобщава БНР.

Аз вече заявих готовност да започнем със създаването на една мрежа от дискусионни клубове, да стартираме политическия дебат в обществото, защото в момента има дефицит на идеи. Нужен е преглед, нужен е анализ, нужни са решения, които не са предложени, заяви бившият държавен глава в Хасково.

През ноември 2010 г., още докато беше действащ президент, Първанов инициира създаването на гражданско движение "Алтернатива за Българско Възраждане" (АБВ), като "коалиция на духа, лаборатория на нови алтернативни идеи, сбор от съмишленици, които търсят решение не от гледна точка на партийните идеологии".

На първата програмна реч на Първанов за АБВ в НДК отидоха социалистите Кирил Добрев, Стефан Данаилов и Мая Манолова.

Проектът АБВ обаче не успя да набере достатъчно симпатизанти сред социалистите и беше замразен, а след втория си президентски мандат Първанов се върна в БСП.

Днес Първанов е категоричен, че БСП "не е в много добра кондиция".

За съжаление, точно кадровата политика е тази, която създава най-много напрежение в обществото и вътре в самата БСП. Този разговор в ръководството на БСП твърде много закъсня. Нужна е една оценка, една рекапитулация на направеното за тези малко повече от 100 дни и на база на тази оценка да се търсят промени, каза той днес в Хасково.

Според него в момента е "важно да се даде възможност на правителството да осъществи пакета от мерки, които е поело като ангажимент към обществото".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!