Напрежение между БСП и ДПС

OFFNews 08 март 2014 в 19:02 13597 22

Лютви Местан, ДПС

Снимка БГНЕС

Лютви Местан

Напрежението между коалиционните партньори ДПС и БСП става все по-видимо.

Днес лидерът на Движението Лютви Местан публично се възмути от декларацията срещу използването на езика на омразата на БСП, определяйки позицията на социалистите като "дълбоко неприемлива и дълбоко некоректно".

В декларацията, приета в петък от Националния съвет на БСП и представена от Велислава Дърева, се казва, че партията е изключително обезпокоена от "тази омраза заради самата омраза, която от месеци наред залива българското общество".

"Изрично подчертаваме, че отговорност за този език на омразата и за тази агресия носят политическите сили, представени в Народното събрание, особено ГЕРБ, "Атака" и ДПС, и немалко извънпарламентарни партии", отбеляза тя.

Днес Местан възмутен заяви, че поставянето на ДПС на една плоскост с ГЕРБ и "Атака" е "абсолютно некоректно".

"Да се постави ДПС в един ред, на една плоскост с ГЕРБ и „Атака" е меко казано неприемливо, защото ДПС не може да бъде укорено за това, че поставя в дневния ред на Народното събрание въпроса за нерешените права и свободи на българските граждани, защото това е наш политически дълг", заяви Местан днес пред симпанизанти от Шумен, цитиран от Дарик.

"Пожелавам на колегите от БСП да овладеят ситуацията и да постигнат подобаващо силен резултат, каквато амбиция имаме и ние, като Движение за права и свободи, за да дадем нова сила на премиера Орешарски да осъществи програмата си", заяви още Местан.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!