Пепи Писарски от "Атлас" гост в предаването "Хляб и мармалад"

Емил Братанов 24 септември 2012 в 13:16 10238 0

Група
Група "Атлас" Снимка: Facebook

На 24 септември от 19 часа група "Атлас" ще гостува в предаването "Хляб и мармалад" на Румен Янев.

Създадена през 1985 г., като трио от Пепи Писарски, Бойко Трифонов и Силвия Райновска, група "Атлас" изпълнява кънтри музика. Към тях по-късно се присъединяват Румен Александров и Енил Енчев и заедно организират първия кънтри клуб в София.

С годините групата сменя стила си и се ориентира към актуалния по онова време "ню уейв". Това е и времето, в което музикантите създават едни от най-големите си хитове като "Есен", "Песен за истината" и "Лунапарк".

С промените в стила се променя и съставът на бандата - вокалът Бойко е заменен от Дони, а като пианист постъпва Петър Попов от Нова Генерация. Скоро след това Митко Воев и Пепи Попов създават една от най-популярните български песни "Кукла".

След редица национални и международни участия групата отново претърпява промени. Дони се събира с Момчил и бива заместен от Жоро Сидеров, свирил преди това като барабанист в групи като Доктор-Доктор и БТР. И докато "Атлас" набират скорост в музикалния свят, записват албуми и водят класациите, вокалистът Жоро напуска групата и тръгва по участия с "Мери Бойс Бенд". За певец е поканен Христо Ангов, бивш вокал на групите БТР и Коматоуз. Но и с него пътищата им се разделят, а групата спира всякакви участия, записи и изпълнения.

След години застой през пролетта на 2000 г. Пепи Писарски, останал единствен от първоначалния състав, застава зад микрофона и групата записва песента "Купонът няма край". От 2001 г. вокал на "Атлас" е Благовест Зерлиев, а останалата част от групата е изцяло подновена. В момента групата е в състав: Пепи Писарски (китара), Благовест Зерлиев (вокал), Божо Тренков (барабани), Иван Несторов (бас), Димитър Запрянов (синтезатори).

За старите и новите неща, за сътресенията и възхода на групата ще разкаже именно създателят на "Атлас" Пепи Писарски.

Слушайте ни точно в 19 часа.

Записът от предаването все още може да чуете ТУК

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови