Пламен Горанов почина

Юлиан Христов 04 март 2013 в 10:08 29316 45

Пламен Горанов, който се самозапали пред общината във Варна, е починал снощи, съобщи началникът на Военноморската болница във Варна полк. д-р Ивайло Въжаров.

Пламен е починал снощи около 20.00 часа във Военноморската болница в града. До снощи приятелите на Пламен призоваваха за спешно даряване на кръв. Кръвният център в града работеше вчера извънредно.

Крайната причина за смъртта е полиорганна недостатъчност, обясни пред OFFNews д-р Въжаров.

Екипът от лекари следеше състоянието на Пламен в продължение на 12 дни.

"Колегите дадоха всичките си сили, за да се борят за живота му", обясни докторът, като допълни, че дарителската кампания за кръв също е помогнала, тъй като Пламен е губил по 4 литра кръв дневно.

До последно Пламен е бил в медикаментозна кома, като за два дена той премина на собствено дишане.

"До събота контролирахме нещата, докато не започнаха да се развиват тежки усложнения", каза д-р Въжаров. Органите започнали постепенно да спират работа. 

36-годишният Пламен се запали в знак на протест срещу ТИМ и кмета на Варна Кирил Йорданов на 20 февруари пред сградата на община Варна. Той искаше оставката на Йорданов. Близо 70 хиляди души излязоха на протест в морската столица с искане за оставката на кмета. В неделя ГЕРБ обяви, че сваля политическата си подкрепа към Йорданов. Самият Йорданов днес обяви, че е взел решение дали да подаде оставка, но все още няма да го съобщи официално. Той очаква и решението на общинския съвет, чието извънредно заседание поиска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!