МВР глоби кантонер, че върнал изгубени лични документи

08 май 2013 в 10:31 27503 58

Кантонерът, който върна намерени лични документи и му съставиха акт.
Кантонерът, който върна намерени лични документи и му съставиха акт.

Едно добро дело не остана ненаказано от родната полиция.

Мъж намери лични документи на жп релсите в гарата в Славяново. Върна ги, като позвъни на телефон 112. В замяна МВР му състави акт, защото не използвал телефона за спешни случаи по предназначение, разказа bTV.

Юсуф Емин е кантонер над 20 години. В средата на април, докато обхожда 15-километров участък от жп релсите, открива лични документи, вероятно изхвърлени или изпуснати от преминаващ влак. Предава ги на началника на гарата в село Славяново. Няколко дни по-късно на същото място отново открива лични документи, този път се обажда на полицията на телефон 166, откъдето го прехвърлят на номер 112.

На следващия ден Юсуф предава намерените документи в полицията в Попово. Историята обаче не приключва тук. Юсуф е привикан в Транспортна полиция в Горна Оряховица, където да обясни как и къде е намерил документите. А след това най-неочаквано получава акт - защото използвал не по предназначение телефон 112.

 „Исках добро да направя, а те ми съставиха акт. Вместо да направя добро, ставам виновен”, казва мъжът.

След репортажа от полицията обещаха да прекратят преписката по случая и да не наказват мъжа заради новите обстоятелства.

Това обаче не успокоява кантонера, който заради преживените проблеми взема решение, за да си няма повече неприятности, никога вече да не връща в полицията открити от него чужди документи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!