Какво става с радио Z-Rock?

Николаос Цитиридис 01 септември 2017 в 12:30 27373 6

Популярното рок радио Z-Rock попадна в капан на бизнес скандал, свързан със собствеността и марката на медията. Към момента съществуват две станции с името Z-Rock и двете могат да се слушат ефирно и онлайн.

От едната страна в скандала са "Оберон Радио Макс" - притежателите на радиата FM+, Fresh, Star FM и Melody. Собственик на компанията е Васил Димитров, който е част и от фондация "Радио Нова Европа". Z-Rock е най-новото попълнение в медийната група на Димитров, като в "новото" радио са и добре познатите водещи - Елена Розберг, Буги Барабата и Краси Москов. Има и нов уебсайт, който се пълни редовно, а на първа страница съобщава за промяната в собствеността.

Дотук всичко изглежда наред, но паралелно с "новото" Z-Rock съществува и "старото", което доскоро беше част от "Радиокомпания Си.Джей", което пък е собственост на bTV Radio Group. То се помещава на стария сайт и излъчва предимно онлайн. Ефирното "старо" Z-Rock може да се слуша само в Пазарджик и Гоце Делчев.

В големите градове ефирно се хваща новото радио, защото bTV не притежаваше честотите, а ги ползваше под наем.

Много от честотите се държат именно от Васил Димитров и неговата фондация. Доскоро Димитров беше директор на радиогрупата на bTV, но беше освободен през юни т.г. Изглежда, че с тръгването си от bTV Димитров си е "взел" честотите и водещите на Z-Rock.

Пред OFFNews Димитров описа казуса като търговски спор. "Много е важно да се каже, че bTV никога не са имали лицензиите за Z-Rock. Те винаги са били на фондацията "Радио Нова Европа", която до скоро имаше договор с bTV, който от своя страна вече е прекратен", коментира той.

От своя страна bTV описват ситуацията като оказване на натиск, с какъвто "компанията не се е сблъсквала", но пък обещават нова програмна стратегия.

Ето и позицията на bTV по случая:

През последния месец върху "Радиокомпания Си.Джей" ООД по повод трансмисията на радио "Z-Rock" бе упражнен натиск, с какъвто през последните повече от 20 години компанията не се е сблъсквала. Това довежда до нелепата ситуация, в която от днес радиослушателите и онлайн юзърите в България имат достъп до две радио станции с името "Z-Rock", а от днес сайтът на рок радиото на България също е дублиран.

"Радиокомпания Си.Джей" ООД категорично се разграничава от подхода и действията, които Фондация "Радио Нова Европа" и "Радио Оберон Макс" предприеха в последния един месец, които доведоха до невъзможност да доставяме програма "Z-Rock" до всички наши слушатели.

Верни на принципите си за развитие на медийни платформи и най-вече водени от желанието си да запазят облика, характера и значимостта на едно от най-успешните и обичани радиа в България – "Z-Rock", мениджмънтът и екипът на "Радиокомпания Си.Джей" ООД прави всичко възможно в най-кратки срокове да предложат отново на своите слушатели качествени предавания и музикална програма, подкрепена с любими гласове на рок музиката като водещи.

В най-скоро време ще обявим новата програмна стратегия на радио "Z-Rock", като искаме да уверим всички фенове на радиото, че мениджмънтът и екипът на компанията сме изцяло водени от желанието си да отговорим на техните високи очаквания. Вярваме, че въпреки неприятната ситуация в момента, която, за съжаление, ощетява на първо място слушателската аудитория, ще успеем в най-кратки срокове да разнообразим, обогатим и обновим съдържанието на радио "Z-Rock".

"Радиокомпания Си.Джей" ООД е единственият притежател на словната марка "Z-Rock", регистрирана в клас стоки и услуги 38 – телекомуникации, съгласно приложимото българско законодателство. Правото да използва марката "Z-Rock" за разпространение на радио програма, както и регистрацията на домейна www.zrock.bg принадлежат единствено на "Радиокомпания Си.Джей" ООД, което включва всички радио честоти, за които компанията притежава правно основание да продължи да излъчва, както и всички останали медийни платформи, на които програмата е достъпна, включително www.zrock.bg и www.voyo.bg.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

6

Valval67

11.04 2018 в 13:40

Просто разсипаха доброто радио. Вече там не пускат само рок, а по-често боза. Няма Слейър, няма Мегадет, а само лигавщини-Анимационери, Остава, Д2, и неизменните скуки- Металика и ПроДиДжи на Спас. Разбира се не обвинявам водещите, защото те са много добри, но някой им пречи.

16193

4

SC

09.09 2017 в 04:50

Преди години се отказах да слушам z-rock, точно заради преминаването на радиото към btv. Схемата беше ударно променена и натъпкана с тройно повече реклами и клюкарски новини. Направо не се траеше.
Ще взема да проверя как е новото „старо“ радио. Може да са го пооправили.

29585

3

Izalina

01.09 2017 в 18:20

Не ми пука кой какво има да дели.
Радиото си ми излъчва на старата честота, Буги и Розберг са си там, Съли Ерна си е на "новия" сайт и сродните му.
За мен всичко си е постарому.

Това все едно не съм го чела, че ми става тъпо.

12008

2

leg1tk1llah

01.09 2017 в 17:08

Просто долу лапите от радиото ми! Единственето нещо, което мога да слушам в колата спокойно!